De eerste week van het nieuwe schooljaar zit er op!
Als je kleine kinderen hebt, kreeg je misschien de ene vraag na de andere in de aanloop naar één september: Gaan er veel kindjes in mijn klas zitten?  Je gaat toch op tijd aan de schoolpoort staan, hé? Gaat Janneke er ook terug zijn? Is de juf een lieve? Waar moet ik dan ‘s middags eten?
Ze willen zich een beeld kunnen vormen van wat er komen gaat…Angst en onzekerheid klinken door…

Als ouder vind je het ook best spannend en probeer je de vragen zo goed mogelijk te beantwoorden en moedig je je kind aan.
Na een vermoeiende schooldag komen ze thuis…
En….in het beste geval zijn ze super enthousiast! Vertellen honderduit! Hebben al vrienden gemaakt.
Zo zie je maar: soms heeft een klein hartje wat aanmoediging nodig!

Als volwassene herken je dit zeker ook. Je hebt je ingeschreven voor een lezing, cursus of je bent uitgenodigd voor een feestje waar je niet veel volk kent. Je gaat ernaar toe, een beetje met tegenzin, onzeker, je weet niet goed wat te verwachten. Uiteindelijk keer je terug naar huis met een goed en tevreden gevoel, denkend aan dat interessante gesprek, de nuttige informatie die je meekreeg, de leuke mensen die je ontmoette.

Zo ook in je bedrijf: angst en onzekerheid steken ongetwijfeld de kop op.
Je beseft dat je wel wat hulp kan gebruiken. Het zou je leven zoveel makkelijker, rustiger maken. Toch voel je enige tegenkanting: “Ik ga mijn zaken toch niet open en bloot leggen voor een wildvreemde, zeker.”
Groot gelijk! Je bepaalt zélf wat je wil delen, wat je uit handen wil geven. Een goede en open communicatie is wel belangrijk. Om kwalitatief werk af te leveren, heeft degene die met je gaat samenwerken ook een duidelijk beeld nodig van jouw bedrijf.
Je moet de tijd nemen om elkaar te leren kennen. En enkel als er een ‘klik’ is, kan er een mooie samenwerking uit voort komen.
Je moet de angst en onzekerheid overwinnen, zoals de kinderen, en uiteindelijk ga je je afvragen waarom je niet eerder die stap gezet hebt!