Ik ben Els Hellemans. Mama van twee toffe zonen, die hun weg zoeken in de maatschappij.

Sinds ik mama ben, heb ik altijd geworsteld met de balans werk-privé. Dan had ik kinderen en wilde ik bij mijn kinderen zijn maar de maatschappij leerde me dat je moet gaan werken.

Tot twee keer toe hebben de omstandigheden mij gedwongen om daar eens goed over na te denken.

Plotseling besefte ik dat dat niet bij mij past. Werken en werken, leven van de ene vakantie naar de andere. Verplicht aanwezig zijn op kantoor ook al is er niet veel werk terwijl er thuis nog een wasmand strijk en de kuis ligt te wachten.

Nee, dit moest anders. Ik wil werken, hard werken maar op mijn voorwaarden:
Ik wil écht nuttig werk leveren.
Ik wil anderen helpen.
Ik wil samenwerken met mensen die mijn meerwaarde inzien en die ook appreciëren.

Ik ben er immers van overtuigd:

Als je iets doet dat je graag doet, ben je gelukkig … Als je hiermee ook anderen kan helpen, ben je nog gelukkiger!

Op die manier ben ik in staat om de balans werk-privé zelf te creëren en in het oog te houden.
Dat is voor mij vrijheid.

Ik wens het jou als ondernemer ook toe: werken op een manier dat je je goed voelt, dat je je energie mag steken in de taken die je graag doet waardoor je tijd hebt voor de dingen die belangrijk voor je zijn. 

Vanuit mijn nieuwsgierigheid naar mensen en interesse in de digitale wereld, wil ik ondernemers hierin ondersteunen. 

Ik geloof immers dat ieder zijn eigen talenten en sterktes heeft. Als we die talenten bundelen dan kan er iets moois ontstaan.
Want hierin volg ik Steve Jobs:

Grote dingen worden nooit door één persoon gedaan.

Je hebt het vast al gemerkt: Ik ben een quotes-fan dus wil ik deze ook even aanhalen:

Met de juiste mensen om je heen kan je groeien!

Dit heb ik afgelopen jaren mogen ervaren. Als je mensen om je heen hebt die je motiveren en met je meedenken en je vragen helpen beantwoorden, dan leer je zoveel bij – zowel over jezelf als over het ondernemerschap. Zo’n mooie ervaring.

De ervaringen die ik opgedaan heb in mijn vorige jobs, gecombineerd met de inzichten opgedaan tijdens recente opleidingen, geven me een mooie start. Leergierig als ik ben, wil ik nog bijleren, veel bijleren. Naargelang jouw vragen, gaat dat zeker het geval zijn want:

Al doende, leert men.

 
Het was al een tijdje in mijn gedachten aanwezig:
‘Hoe zalig zou het zijn om iemand te vinden om als VA mee samen te werken voor De kunst van goed voelen?’
 
En toen stapte Els mijn praktijk binnen.
Als we het over haar werk hadden, klonk ze zo gepassioneerd.
Ik zette de stap! Gelukkig!
 
Els zoekt alles voor me uit. 
Ze helpt me op verschillende manieren. Zo maakte ze mijn online traject Voel! Jouw essentie spreekt!, mooi, overzichtelijk, duidelijk werkbaar voor mijn klanten.
Ik kan erop rekenen dat Els al het mogelijke doet om snel en efficiënt de klus te klaren. Ze begrijpt altijd wat ik bedoel, communiceren is snel en makkelijk. Els houdt echt van haar werk.
Samenwerken is echt ‘Focus together’ ik word er altijd blij van!
Dank je wel Els! 
Ik kan je Els@ Focus Together ten sterkste aanbevelen voor al je administratieve noden! 
 
Anne Nieuwejaers
De kunst van goed voelen
www.annenieuwejaers.be

Ook al zijn we opstartend, het idee om ondersteund te worden in onze administratie, repetitieve taken en bij onze communicatie gaf ons zo’n bevrijdend gevoel dat we er meteen zijn voor gegaan! Zo kunnen wij helemaal focussen op waar we echt mee bezig willen en moeten zijn, op onze missie. Els blijkt bovendien iemand te zijn die verder gaat dan het louter uitvoeren van de taken, maar meedenkt, technische oplossingen gaat zoeken en met alternatieve ideeën komt.

Zeer verrijkend!

Anne Nieuwejaers en Annemarie Van de Walle

Ik ga op vakantie en ik neem mee … een gemoedsrust die tot rust kan komen, ondanks dat ik als startende ondernemer overal tegelijkertijd moet zijn.
Hoe ik die gemoedsrust krijg?
Door Els van Focus Together. 
 
Ik weet dat zij een tandje bijsteekt als ik even niet bereikbaar ben zodat klanten weten dat ze niet vergeten worden. 
Ik weet dat ik haar even kan bellen als ik iets vergeten ben en dat zij dan een oplossing zoekt.
Ik weet dat ze proactief is. Anders gezegd: als er iets gebeurt, belt ze me gewoon even op zodat we kunnen overleggen. 
 
En zoveel meer … als ondernemer sta je er alleen voor. Jij beslist, jij doet. Ga ik voor dit of eerder dat? Stuur ik een mail of een brief? Met Els erbij kan ik even overleggen. De beslissing blijft de mijne (de verantwoordelijkheid ook) maar gewoon effe kunnen brainstormen over de mogelijkheden en praktische ideeën is goud waard. 
 
Samenwerken met Els is de beste beslissing die ik heb kunnen nemen, zowel voor mijn bedrijf als voor mezelf.
 
Marianne, ik ondersteun mantelzorgers die zorgen voor een persoon met dementie. 
www.marianne-stevens.be

Als freelancer sta je er vaak alleen voor.  Het is echt een verademing om te kunnen samenwerken met een virtuele assistente om je te helpen wanneer je in tijdnood bent, een aanvulling te zijn op je eigen talenten en een dubbel check en samen even een push geven om iets af te krijgen.  

Ik ben heel blij dat ik met Els kan samenwerken.  Haar werk is zorgvuldig. Als ik een taak aan haar geef dan kan ik er op vertrouwen.  Els is een snelle leerlinge. Ze laat geen uitdaging staan om iets nieuws te leren.  Ze heeft ook het juiste netwerk. Als ze zelf geen antwoord heeft op de vragen, kan ze bij haar netwerk terecht.

Maar het allerbelangrijkste is dat Els een zeer aangenaam en professioneel persoon is.  Ze zit in een gezonde helpers rol. Ze draagt zorg voor haar klanten en voor haarzelf.  Dit zonder oordeel, wel in open samenwerking om de dingen top te maken. 

An De Boelpaep

www.xconscious.be