Ik draai me om en ik wist… dit is het!

Ik draai me om en ik wist… dit is het!

Heb je dat ook al ervaren dat je iets ziet of meemaakt en je in elke vezel van je lijf voelt: dit is het!
Wel, ik had het enkele maanden geleden voor en het resultaat staat nu te pronken op mijn kast. 

Toen ik en mijn lief aan het dwalen waren door Mechelen kwamen we ongepland (maar dus niet toevallig blijkt later) terecht in de academie. Blijkt dat dat weekend de werken van de leerlingen werden uitgestald. Nieuwsgierig als we zijn, gingen we een kijkje nemen. Mooie creaties in allerlei vormen, maten en materialen. Passievol werk.

Ik heb nu niet specifiek iets met glaskunst, maar op die afdeling gebeurde het. 
Ik was een tentoongesteld stuk aan het bekijken en wilde naar het volgende verdergaan. Ik draaide me om en….. kippenvelmoment. Ik keek naar mijn lief en hij zag het ook. Moeilijk te beschrijven wat me overviel: nieuwsgierigheid naar het verhaal achter het kunstwerk, de eenvoud, connectie met de natuur, bewondering, verwondering, schoonheid, stilstaan, het gevoel dat het plaatje klopte.

We trokken onze stoute schoenen aan en informeerden bij de leerkrachten of dit kunstwerk te koop was. Die vraag overviel hen natuurlijk want dat kwam niet gauw voor. 

Ze beloofden mijn gegevens door te geven aan de leerling. 
En ja hoor, enkele dagen later een hele fijne mail in mijn inbox van de leerling die verwonderd maar blij was te horen dat iemand haar kunstwerk wilde kopen. 

Ik wilde natuurlijk eerst nog het verhaal erachter kennen. En bam, toen ik het las, voelde het nog kloppender dan het al was. 

“Ik dacht een beetje aan de broosheid van ons bestaan: een tak die uit een boom gevallen was en bladeren die heel mooi zijn maar ook heel kwetsbaar zijn. De bladeren zijn ook alle drie anders, net als wij mensen.”

Zo mooi! Toch? En ik koppelde het naar mijn eigen leven: 
Ja, ik ben al dikwijls in contact gekomen met de broosheid en de kwetsbaarheid van ons bestaan. De 3 bladeren symboliseren mezelf en mijn kinderen. Allemaal anders, met onze eigen ideeën, ons eigen karakter, ….

Ik ben benieuwd: 
Kan jij ook voelen tot in elke vezel van je lijf of iets bij je past of niet? Kan jij ook intens blij worden van kleine dingen? 

Ik heb het jaren niet gekund maar door aan de slag te gaan met ‘Wie ben ik? Waar word ik blij van? Wat wil ik?’ lukt mij dat meer en meer.
Zo’n waardevol proces. Ik gun het dan ook iedereen.