Ik zie de kleine poes alle moeite van de wereld doen om op de beschutting van de tuin te klauteren. Al hangend met de voorpoten op de rand probeert ze ook met de achterpoten grip te krijgen op het glibberige hout. Ze zet door en even later balanceert ze op de rand van de beschutting.

Zo zie je maar, een portie doorzettingsvermogen kan je brengen waar je wil.

Ik herken mezelf in die balancerende poes: de moeilijke weg kiezen. Ik zou kunnen solliciteren naar een fulltime administratieve job… Maar nee, ik wil iets van mezelf opstarten. Waarom? Door mijn leergierigheid heb ik nood aan uitdaging en afwisseling. In mijn jobs wil ik me ook nuttig voelen. Niet dagelijks naar kantoor gaan en daar de dag doorbrengen van 9u tot 17u of er nu werk is of niet.

Loopt deze weg altijd van een leien dakje? Nee, zeker niet! Het heeft me al veel stress en ja, ook tranen bezorgd. Gelukkig kan ik dan op de mensen rondom mij rekenen om me uit die dip te halen!

Heb jij soms een dip? Zet je dan door of zet je dat idee, dat niet onmiddellijk lukt, aan de kant? Heb je dan iemand waarmee je naar oplossingen kan zoeken? Iemand die je motiveert en aanmoedigt om niet op te geven? Heb je nood aan iemand die samen met jou het probleem eens vanop een afstand bekijkt?

Laat het me weten via Contact.