Leef je van dag tot dag…? Zie je wel wat de dag brengt? Of zijn alle vakantiedagen al volgepland?

Elke vakantieperiode vraag ik aan mijn kinderen wat ze graag doen. Vroeger plande ik niets tot in detail maar maakte ik enkel een lijstje met de opgesomde activiteiten en de klusjes die toch ook eens moesten gebeuren. Ik bekeek dan wel wat de dag bracht.  Als mijn kinderen dan zin hadden in een luilekkerdag (wat bij tieners wel snel het geval is), liet ik me al snel gaan in plaats van ze te motiveren uit die zetel te komen.

Met als gevolg… op het einde van de vakantie hebben we onze dagen wel gevuld gekregen maar niet altijd met de voorgenomen activiteiten. Wat soms leidde tot frustratie – bij mij alleszins. Zeker als bleek dat we die leuke activiteit, die altijd terugkeerde op ons lijstje, nu nog altijd niet gedaan hadden.

Nu…deze vakantieperiode pak ik het anders aan: ik heb al verschillende activiteiten gepland …. met data. Nu heb ik leuke vooruitzichten die zeker doorgaan – ongeacht het weer. Enkel de klusjes die toch ook moeten gebeuren, heb ik nog niet écht gepland. Die zullen voor afwisseling zorgen tussen de verschillende leuke activiteiten.

Door te plannen scoor ik 2 maal:

  1. Ik heb iets om naar uit te kijken.
  2. Ik kan iets schrappen van mijn lijstje waardoor ik voldoening ervaar.

En jij, heb jij ook leuke vooruitzichten voor de vakantie? Werk jij als ondernemer aan de groei van je bedrijf door te plannen? Of ga je dat idee pas uitwerken als je er écht tijd voor hebt? Maak je gebruik van de beschikbare tools om te plannen? Ik hoor het graag.