De vakantieperiode is al halfweg. De kinderen beginnen al te denken aan het nieuwe schooljaar.  Hoe kan het ook anders? De schoolboeken werden al geleverd?.
Toch hou ik hen voor om toch nog dat vakantiegevoel vast te houden.

Vakantiegevoel …
Als ik ‘s morgens vroeg buiten kan ontbijten in het zonnetje, krijg ik onmiddellijk dat zálige gevoel.  Ik vind dat heerlijk, die speciale sfeer die er ‘s morgens hangt.

Wat me nog een vakantiegevoel geeft:
De geur van het bos als we gaan wandelen.
Het gefluit van de vogels.
Eindelijk tijd voor die uitstapjes en activiteiten: Apenheul bezoeken, opgesloten zitten in de  escape room, gezelschapspelletjes spelen, fietstochten maken, …
‘s Avonds op het terras nagenieten met een glaasje wijn tot het donker wordt of tot je benen vol muggenbeten staan.
Gewoon het feit dat de kinderen thuis zijn.
Nieuwe oorden opzoeken en verwonderd zijn hoe mooi de omgeving kort bij huis is.
Onverwachts afspreken met vrienden.

Vakantie is ook:
Alvast nieuwe plannen maken voor het najaar en het voorjaar.
Niet op de klok hoeven te kijken om op tijd aan de sporthal te staan.
Eten voorzien wanneer het uitkomt zonder rekening te houden met het feit dat je nog ergens naartoe hoeft.
De dag beleven zoals hij op je af komt, zonder al te veel te plannen. Dit laat ik niet te dikwijls gebeuren want dan scoor ik niet (zie blog ‘Vakantieplannen – to do’).

Tiens, terwijl ik dit neerschreef, besef ik dat ik wel telkens vraag aan mijn jongens wat ze graag doen in de vakantie maar ik weet eigenlijk niet wat hen het ultieme vakantiegevoel geeft?.  Moet ik hen toch eens vragen als ze terugkomen van hun vader.

Waarvan krijg jij een vakantiegevoel?
En jij, als ondernemer, neem je de tijd om het vakantiegevoel volop te beleven en er daarna terug vol energie in te vliegen? Zijn er taken die niet kunnen blijven liggen tijdens je vakantie? Neem gerust contact op om te bekijken hoe ik je kan helpen toch volop te genieten terwijl je bedrijf verder loopt.