Vroeger handelde ik altijd volgens het volgende principe: “Een bepaalde keuze maak je voor het leven”. Hiermee bedoel ik:
Als ik met een nieuwe job startte, ging ik ervan uit dat ik altijd voor hetzelfde bedrijf zou werken. Allé, ik dacht er gewoon niet over na en stond daar niet echt bij stil dat ik misschien wel uitgekeken zou raken op de job, het bedrijf.
Ander voorbeeld: een huis…dat koop je toch voor de rest van je leven? In mijn omgeving zag ik jonge mensen een huis kopen, met hart en ziel renoveren en naar hun goesting maken en dan jaren later terug verkopen.
Dat begreep ik gewoon niet. Misschien was ik op dat moment een beetje van de oude stempel. Misschien had ik moeite met afscheid nemen van bekende, vertrouwde situaties.

Ondertussen heb ik al zoveel ‘shit’ over me heen gekregen dat ik wel begin na te denken over ‘keuzes’ die ik gemaakt heb. Keuzes tussen ‘ ‘ want het waren niet altijd keuzes die ikzelf maakte – maar dat zie je pas achteraf als je er vanop een afstand naar kan kijken. Ik begin stil te staan en me vragen te stellen waarom bepaalde dingen me zijn overkomen.
En amai, het was een mooi leerproces. Ik luister nu ontzettend veel naar mijn gevoel. Ik zet mezelf voorop – probeer dit toch – in plaats van altijd te handelen naar de verwachtingen van anderen. Ik laat me niet meer leiden door de gedachten van anderen. Ik doe wat goed voelt en ben nu mezelf. Zo’n verschil met enkele jaren geleden! Je hoort dikwijls zeggen: “Je komt er sterker uit!”. “Yéah, right”, dacht ik dan altijd. Maar ik kan nu bevestigen: het is effectief zo!

Ik besef nu ook dat niet alles voor eeuwig is. Je relaties veranderen. Mensen komen en gaan.  Voel je je niet gelukkig in je huidige situatie: doe er dan wat aan! Kies zelf waar je je energie in steekt!

Zo ook voor je bedrijf: steek je energie in je passie, in de reden waarom je je bedrijf gestart bent. De energieslurpende taken kan je best aan iemand anders overlaten. Je bedrijf groeit hierdoor en naast je bedrijf, hou je dan nog energie over voor je hobby, je familie, je vrienden!  

Werk samen met Focus Together en het wordt mogelijk! Hoe? Neem contact met me op voor een vrijblijvend gesprek waarin we nagaan waar je ondersteuning kan gebruiken. Na overleg maken we de nodige afspraken en ga ik aan de slag.