Een vervolg op de vorige blog “Als vanzelf” mag natuurlijk niet ontbreken.
Daarin sloot ik af met de zin: “Als de aanwezigen zo genieten van de werken als ik genoten heb tijdens het uitwerken van de tentoonstelling dan is mijn missie geslaagd!”

Wel… de tentoonstelling vond het afgelopen weekend plaats. Ik mag wel zeggen dat mijn missie zeker en vast geslaagd is.

Mensen die deze gelegenheid aangrijpen om samen af te spreken, nieuwe ontmoetingen, onverwachte ontmoetingen, warme gesprekken, nostalgische gesprekken, respect, dankbaarheid, verwondering, voldoening, …. Dit vat het zowat allemaal samen.

Door dit allemaal te organiseren heb ik ook iets over mezelf geleerd:

* Gewoon doen en niet te veel nadenken. Doen wat goed voelt. Niet wakker liggen van de reacties van anderen. Als je zelf voldoening ervaart, is het oké.
* Ik geniet van mensen samen te brengen. In een gemoedelijke sfeer. Anderen te leren kennen en nieuwsgierig te zijn naar hun verhaal.
* Het organiseren op zich: flyers maken, ermee naar buiten komen, zaal regelen, werklijst maken, … Wat presenteer ik? Hoe presenteer ik het? Wat heb ik allemaal nodig? Niets was me te veel. Ik ervaarde een gevoel van flow. Záaaalig!

Het minder leuke was natuurlijk het opruimen terwijl je doodmoe bent en zere voeten hebt. Gelukkig had ik mijn steun en toeverlaat aan mijn zijde.

Maar alles is goed verlopen en ik kijk met een zeer tevreden blik terug op het weekend.

Wanneer ervaar jij het gevoel van flow? In welk moment of in welke taak kan je helemaal opgaan, vergeet je de tijd, ervaar je voldoening? Bij welke activiteit kan je je concentreren en zie je een uitdaging?

Sta er eens bij stil, zoals ik.  Misschien moeten we meer van die momenten creëren!