Ik ben leergierig…. Dus als ik iets nieuw kan leren kennen, maak ik een sprongetje.  En dan vooral een nieuw systeem, een nieuwe tool, een nieuw programma. Dan zoek ik hoe ik op een efficiënte manier te werk kan gaan. Vind ik niet onmiddellijk het antwoord dan spreek ik mensen met meer ervaring aan of zoek ik tutorials.

Op die manier leer ik ….

Dus afgelopen jaar heb ik geleerd… al doende…voor mijn klanten. Ik pik er even 3 zaken uit.

 

1/ WordPress

De eerste kennismaking met wordpress was enkele jaren geleden toen ik mijn website maakte. Ik kreeg de smaak te pakken. Zoiets waarvoor ik uit mijn bed spring…

Zo kreeg ik dit jaar de kans om een online training te bouwen in WordPress.  Een hele uitdaging want het was een cursus bestaande uit 4 delen dus er kwam extra uitdaging aan te pas. Maar het resultaat mag er zeker zijn!

Pagina’s van een oude website overzetten naar de nieuwe website, productpagina’s aanmaken en koppelen aan inschrijvingsformulieren, …

 

Zoveel zaken mee bijgeleerd…Versteld van de mogelijkheden van WordPress.

 

2/ Teamleader

Een klant wilde een CRM systeem en kwam uit bij Teamleader. 

Stap voor stap verkennen we samen het systeem.
Eerst het toevoegen van de contacten en het opstellen van templates.
Daarna versturen we de facturen met het systeem: bye bye excel….wat gaat dat vlot.

En zo gaan we op ontdekking: wat hebben we nodig en hoe kan Teamleader hiermee helpen?

 

3/ Cashaca

De klant was het beu om altijd met haar kaft naar de boekhouder te rijden. 

Dus eind vorig jaar ging ik op zoek in samenspraak met haar boekhouder naar een geschikt systeem. Het werd Cashaca. Op 1 januari 2020 gingen we hiermee van start.
Geen geloop meer…en met de nieuwe tijden dus zeer welgekomen…

Dus maandelijks voeg ik de facturen toe en regelmatig laad ik de te betalen facturen uit de mail over in het systeem… met vervaldatum zodat de klant een melding krijgt als de vervaldatum in zicht komt. Dus ook gedaan met te laat betaalde facturen.

 

4/Active Campaign

Deelnemers voorzien van mails om hen op de hoogte te brengen dat de volgende module van de online cursus beschikbaar is, een nieuwsbrief versturen, … makkelijk met Active Campaign. 
De basis heb ik al ontdekt maar dit platform biedt nog vele interessante mogelijkheden. 
Nog een ontdekkingstocht waard..

 

 

Zàlig voor mij om mijn leergierigheid te  beantwoorden en zàlig voor mijn klant om zo stap voor stap efficiënter te werken.

 

 

Wat mis jij nog in je bedrijf?